Je site online zetten

Er is een handleiding geschreven over het online zetten van je website op de glr-imd server. Mocht je een andere domeinnaam (en dus een andere host) kiezen dan kan dat. Uploaden zal grotendeels hetzelfde werken. Je moet alleen de username, password, het serveradres en de mapnaam moeten aanpassen. Deze informatie krijg je toegestuurd van je host.

 

Opdracht

Maak op je GLR-IMD domein een mapje ‘online’ aan. Plaats hierin een website. Wanneer je docent dan http://[studentnummer].glr-imd.nl/online intypt moet de website verschijnen.

 

Filmpje kijken?

In de onderstaande video laat Rick Hazebroek zien hoe hij een domeinnaam aanvraagt. Hij gaat hierbij uit van het hostingbedrijf Versio maar de procedure is overal (zo goed als) gelijk.

 

En hier een video over uploaden met Dreamweaver CC

Je hoeft niet perse met Dreamweaver te werken. Je kunt ook een ander FTP programma gebruiken. Een zeer bekende is Filezilla. In deze tutorial uit 2012 krijg je te zien hoe Filezilla werkt.

Links

Via Adobe heb je uiteraard ook de nodige tutorials over het werken met Dreamweaver: href=”https://helpx.adobe.com/dreamweaver/how-to/first-website-part6.html”.