HTML / CSS

Deze module gaat in op de basis van HTML en CSS. HTML is de taal waarmee je een website opzet, CSS is de taal om deze website ook vorm te geven. Nu zijn hier zeer veel tutorials over te vinden op het internet, waarvan de meeste in het Engels.

Als je op zoek gaat naar tutorials let dan op de volgende zaken:

  1. Datum van de tutorial. Kies bij voorkeur geen tutorial van een 2 jaar of ouder, het web ontwikkelt zich zo snel dat je snel tutorials uit het stenen tijdperk zit te volgen en hier dus niets aan hebt.
  2. Zitten er voldoende voorbeelden bij? Als het alleen maar tekst is dan wordt het wellicht erg theoretisch voor je.
  3. Zit er voldoende tekst bij? Want als je alleen maar aan het kopiëren en plakken bent dan leer je ook niets.
  4. Onthou welke tutorial je prettig vond; wellicht biedt de website / auteur meerdere tutorials aan en kun je iemand of een forum gaan volgen.
  5. Tot slot: ook op een forum kun je vaak goede antwoorden vinden. Een bekend forum voor vragen over het internet is http://www.stackoverflow.com (voertaal Engels).

 

Video’tje kijken?

LittleWebHut heeft een aantal tutorials op YouTube geplaatst. Hieronder vind je de eerste HTML video’s maar video’s nummer 3 en 6 zijn ook zeer nuttig. Deze video’s gaan (bijna) alleen over HTML en nog niet over CSS.
De video’s zijn geschikt voor beginners.

Als je wat over CSS wilt weten dan kun je bijvoorbeeld kijken naar onderstaande video. Ook dit is nummer 1 van een serie video’s. Je kunt via YouTube de rest zelf vinden.

POLS lesmateriaal

De volledige lessencyclus kun je vinden op POLS onder > ZDW11.

 

Links

Via https://helpx.adobe.com/dreamweaver/tutorials.html vind je zeer veel tutorials voor Dreamweaver en HTML.
Codecadamy heeft op zeer veel vlakken tutorials. Variërend in tijd en moeilijkheidsgraad: http://www.codecademy.com/en/skills/make-a-website